top of page

Amerika Green Card Başvuru

Amerika Green Card başvurusu zor değil.


Detaylar sıkıyor ve vazgeçiliyor.


Vazgeçmeyi düşünmeyen şanslı kişilerdenseniz, bu rehberden sonra sürece asla eskisi gibi bakamayacaksınız. ✔️


Amerika Green Card Nedir?

Green Card (Yeşil Kart), ABD’de süresiz olarak oturma ve çalışma izni imkanı tanıyan bağımsız bir kimlik belgesidir.

ABD Green Card Örneği

Green Card sahipleri seçme ve seçilme hakkı haricinde, bir ABD vatandaşıyla aynı haklara sahiptir. Startup Vizesi ve benzeri popüler vizelerin aksine pasaporta yapıştırılmaz ve başvuru sahibiyle aynı anda:

  • 21 yaş altındaki bekar çocuklar,

  • Belli koşullarla evlat edinilen çocuklar,

  • Üvey çocuklar

  • Eşler

de Green Card sahibi olurlar.


Amerika Green Card’ın Avantajları

özgürlük heykeli

Başarılı bir Green Card başvuru sonrasında, Amerika Green Card avantajları olarak şunlara sahip olacaksınız:

  • ABD’de istediğiniz yerde yaşama ve çalışma imkanı 💻

  • Ülkeye özgürce giriş/çıkış yapma hakkı ✈️

  • Amerikan sürücü belgesi alma ve eyaletler arası seyahat özgürlüğü 🚗

  • Düşük maliyetlerle ABD’de eğitim, burs ve kredi imkanı 🧑‍🏫

  • ABD vatandaşları için sunulan sağlık ve sosyal yardım gibi temel haklar ➕


Amerika Green Card Başvurusu Nasıl Yapılır?

“Nasıl Green Card alabilirim?” sorusuna verebileceğimiz 3 yanıt var:

  1. ABD'deki bir iş aracılığıyla

  2. Aile birleşimi nedeniyle

  3. Amerika Green Card DV Piyangosunu kazanarak

Aşağıdaki rehberimiz boyunca, Green Card sahibi olmak için çekiliş yöntemi (DV Lottery) anlatılacaktır. Tüm yöntemleri kapsayan ve adımları daha detaylı anlatan ABD Green Card Alma E-Kitapçığını da ÜCRETSİZ indirebileceksiniz.

Amerika Green Card başvuruları, her yıl Ekim - Kasım aylarında ücretsiz ve online olarak yapılır. Başvuru yapacağınız sisteme girmek için ABD Dışişleri Bakanlığı Göçmenlik Bürosu’nun sitesini ziyaret edebilirsiniz.

 

❗UYARI: Green Card başvuru sistemine sadece 1 kez girebilirsiniz. Başvurunuzu sonradan güncelleyemezsiniz, adımları atlayamazsınız.

Sürecin tekrarlanamaması ve başvuruların İngilizce olması nedeniyle yüksek oranda geçersiz başvuru yapılıyor. Geçersiz başvuru sahibi adaylar çekilişe dahil edilmiyor ve doğrudan diskalifiye ediliyor.

Türkiye’den yapılan her 10 başvurudan 8’inin diskalifiye edilmesi de bunu doğrular nitelikte.

hangivize.com uzmanlarından danışmanlık alarak GEÇERLİ başvurunuzu kolayca oluşturabilirsiniz. ✅

 

Söz verdiğimiz gibi, yazının devamındaki ipuçlarıyla süreci sizin için kolaylaştıracağız ve 250 TL değerindeki ABD Green Card Alma E-Kitapçığını da ÜCRETSİZ paylaşacağız.


Yine de, her yıl sadece 1 kez gerçekleştirilen çekilişte, geçersiz başvuru nedeniyle hakkınızı kaybetmek istemiyorsanız, adımları doğru tamamlayabileceğinizden emin değilseniz, hangivize.com danışmanlığından faydalanmanızı öneririz.


Sisteme, yukarıda paylaştığımız linkten giriş yaptıktan sonra, “Begin Entry” adımıyla devam edip, Green Card başvuru formunu doldurmalısınız.

Green Card Başvuru Formu

Peki, Green Card başvuru formu nasıl doldurulur?


Bu formda, sizden 14 adımda kişisel bilgilerinizi sunmanız istenir:

  1. Name (İsim): Pasaportunuzda yer aldığı şekilde; önce soyad sonra ad şeklinde doldurmalısınız. Eğer bir orta isminiz varsa “Middle Name” alanını da doldurmalısınız.

  2. Gender (Cinsiyet): Erkek veya Kadın olarak cinsiyet seçiminizi yapmalısınız.

  3. Birth Date (Doğum Tarihi): AY-GÜN-YIL formatını takip ederek doldurmalısınız.

  4. City Where You Were Born (Doğduğunuz Şehir): Pasaportunuzda yer aldığı şekilde girmelisiniz.

  5. Country Where You Were Born (Doğduğunuz Ülke): Menüden TURKEY’i seçmelisiniz. Doğdunuz ülke farklıysa uygun şekilde seçiminizi yapabilirsiniz.

  6. Country of Eligibility for the DV Program (DV Programına Katılım için Uygun Olduğunuz Ülke): Türkiye’de doğan herkes rahatlıkla Green Card çekilişine başvuru yapabilir. Onun için “Yes” şeklinde işaretleyebilirsiniz.

  7. Entrant Photograph (Fotoğraf): Green Card çekilişi için fotoğraf gereksinimleri titizdir. Küçük sapmalar bile ABD yetkilileri tarafından derhal diskalifiye edilmenize neden olacaktır. Fotoğrafınız altı aydan eski olmamalı ve mevcut görünümünüzle eşleşmelidir. Asla, önceki yıla ait fotoğraflarınızı kullanmayın. ABD makamları fotoğrafa yakından bakıyor. Eski bir fotoğrafla kayıt olmanız diskalifiye olmanıza neden olacaktır.

  8. Mailing Address (Posta Adresiniz): Burada yer alan şekliyle ev veya iş adresinizi posta adresi olarak girebilirsiniz. Ek olarak; postayı alacak kişinin ismini ve soyismini de ”a. In Care Of (optional)” alanına yazabilirsiniz.

  9. (Country Where You Live Today) Yaşadığınız Ülke: Şu an yaşadığınız ülkeyi girdilemeniz beklenir.

  10. Phone Number (Telefon Numaranız): Uygun formatta telefon numaranızı girmelisiniz. Bu seçenek opsiyonel olduğundan, isterseniz telefon numarası girmeyebilirsiniz.

  11. E-mail Address (E-Posta Adresiniz): Kolayca erişim sağlayabildiğiniz bir e-posta adresi girmeli ve doğrulama alanına tekrar yazmalısınız. Bu mail adresi, Green Card çekilişini kazanırsanız, süreci ilerletmek için sonraki yazışmalarda kullanılacaktır. Başvuru sonucunda alacağınız onay kodunu kaybederseniz, doğrulama kodunuzu gireceğiniz mail adresinizle kurtarabilirsiniz.

  12. What is the highest level of education you have achieved, as of today? (Eğitim Seviyesi): Bugün itibariyle sahip olduğunuz öğrenim durumunu girmelisiniz. Halihazırda üniversite (lisans) öğrencisiyseniz son mezuniyet durumu olarak Lise’yi seçebilirsiniz.

  13. What is your current marital status? (Medeni Hal): Medini durumunu en iyi şekilde belirten opsiyonu seçmelisiniz.

  14. Number of Children (Çocuk Sayısı): Varsa, sizinle ikamet etmese ve Green Card çekilişiyle Amerika’ya gitmek istemese bile, 21 yaşından küçük ve bekar tüm çocukların sayısını gitmelisiniz.

Formu eksiksiz bir şekilde doldurduğunuza eminseniz, başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.

 

🇺🇸 📗 Amerika Green Card’ı için şansınızı denemeye hazır mısınız?

Hemen online bir görüşme planlayın, hangivize.com uzmanlarıyla başvurunuzu eksiksiz tamamlayın.

Kendinizi online görüşmeye hazır hissetmiyor musunuz?

Hemen aşağıdaki linke tıklayarak 250 TL değerindeki ABD Green Card Alma E-Kitapçığını ÜCRETSİZ indirerek, tüm sürece dair detayları ve hayati ipuçlarını öğrenebilirsiniz.

 

Green Card Başvuru Şartları: Kimler Başvurabilir?

Green Card başvuru şartları uygunluğunuzu kontrol etmek için hemen aşağıdaki listeden yardım alabilirsiniz.

  • 18 Yaşından Büyük Olmak: Amerika Green Card çekilişine katılmak için herhangi bir yaş kısıtlaması yok ancak başvuru yapabilmek için en az 18 yaşında olunması gerekmektedir. Ayrıca, 18 yaşından küçük bireyler de ebeveynlerinin denetiminde başvuru yapabilirler.

  • En Az Lise Mezunu Olmak: Çekilişe başvuruda bulunmak için en az lise mezunu olmanız gerekir. Lise mezunu değilseniz, son 5 yıl içinde uzmanlık gerektiren bir işte en azından 2 yıl süresince çalışmış olma şartı sağlanmalıdır. İş deneyiminiz Amerika Birleşik Devletleri'nin Çalışma Bakanlığı'na ait meslek unvanları listesi gözetilerek, orada bulunan uygun unvan karşılığına göre bildirilmelidir.

  • Başvuru Yapılabilen Ülkenin Vatandaşı Olmak: Türkiye Cumhuriyeti, Green Card başvurusu yapılabilen ülkelerden biri olduğu için T.C vatandaşı olan tüm adaylar bu şartı yerine getirmiş olurlar.

Yukarıdaki şartlara ek olarak, ayrıca şunları bilmeniz de sürece hakim olmanız adına fayda sağlayacaktır:

  • Birikim/Yatırım Şartı Aranmaz: Diğer vize türlerinin aksine, Amerika Green Card çekilişine katılacak adayların mal varlığının olması veya birikimini ispatlaması gerekmez.

  • İngilizce Zorunlu Değildir: Yeşil Kart’a yapacağınız başvuru sırasında İngilizce bilme zorunluluğunuz yoktur. Ancak çekilişi kazanan kişilerin mülakat esnasında İngilizce yeterliliğini sağlamaları beklenir.

 

🇺🇸 Green Card Çekilişi Olmadan da Amerika’ya Yerleşebilirsin!

Green Card çekilişi ile her yıl ve sadece sınırlı sayıda aday kabul ediliyor.

Amerika’ya yerleşmek için Green Card dışında birçok Amerikan vizesi olduğunu da biliyor muydun?

Amerika bayrağı

E-1 Tüccar Vizesi, E-2 Yatırımcı Vizesi, L-1 Yönetici Transfer Vizesi, O-1 Olağanüstü Yetenek Vizesi, EB-1 Green Card veya EB-2 NIW ile de Amerika’ya gidebilirsin!

Hemen online randevunu oluştur, uzmanlarımız hangi Amerikan vizesinin sana en uygun olduğunu ÜCRETSİZ değerlendirsin.

 

Green Card'a Birden Fazla Başvuru Yapabilir miyim?

Aynı dönem için Green Card başvurularında iki farklı başvurunuzun olduğu tespit edilirse her iki başvurunuz da geçersiz sayılacak ve başvurunuz diskalifiye edilecektir.


Farklı yıllarda aynı kişiler, daha önceki yıllarda Amerika Green Card Başvurusu yapmış olsa bile tekrardan çekilişe katılabilirler.


Green Card Başvurusu Sırasında Aile Fertlerimi Eklemeli miyim?

Green Card başvurusu yapan evli adaylar başvuru formuna eşiyle ilgili bilgileri mutlaka eklemelidir.


Adayların çocukları varsa -birlikte yaşamıyor ve Green Card’ın avantajlarından faydalanmak istemiyor olsalar bile- 21 yaşından küçük ve bekar tüm çocukların isimlerini, doğum tarihlerini, cinsiyetlerini, doğdukları şehir ve ülke bilgilerini başvuru formlarına eklemelidir.


İstisnai olarak, aday ABD vatandaşı biriyle evliyse başvuru esnasındaki Medeni Durumunuz sorusuna “Evliyim ve eşim Amerikan Vatandaşı veya Green Card sahibi” (Married and my spouse is a U.S. Citizen or U.S. LPR) seçeneğini işaretlemelidir. Bu seçim yapıldığında eş bilgileri alanı otomatik olarak kapatılacaktır.

 

💡hangivize.com’un İpucu:

Green Card alma şansını artırmak için her iki eş de Amerika Green Card Çekilişi’ne katılmalıdır.

 

Green Card için Nereye Başvurabilirim?

Amerika Green Card başvuruları, ücretsiz ve online olarak yapılır. Başvuru yapacağınız sisteme girmek için bu siteyi ziyaret edebilirsiniz.

 

🇺🇸 Green Card Başvurunuzu hangivize.com ile tamamlayın!

Green Card başvuru süreci, adaylar için engeller ve bilinmezliklerle gelir. Her adayın süreci farklıdır ve hatalı başvurular adayların diskalifiye edilmesine neden olur.

hangivize.com ile Green Card sahibi olmanın ilk adımını atarak, her yıl yüzlerce kişi gibi çekilişe başarılı bir başvuruyla katılabilirsiniz.

 

Green Card Başvuru Ücreti Var mıdır?

Çeşitlilik Göçmen Vize Programına resmi internet sitesinden yapacağınız başvuru tamamen ücretsizdir.


Başvuru sürecinin tamamen İngilizce olması nedeniyle, İngilizcesi yeterliliği olmayan veya sürece hakim olmayan adayların aracı kurumlarla başvurularını tamamlaması tavsiye edilir.


Başvuru ücretsiz olmasına karşın Green Card çekiliş sonuçları açıklandıktan sonra, Amerika’ya gitmek için farklı kalemler altında bazı ödemelerin yapılması gerekecektir.


2022 Green Card Başvuru Ne Zaman?

Green card başvuru ne zaman bitiyor? araması yapan kullanıcılara da yanıt verelim: Bu sene, DV 2024 koduyla yapılacak Green Card çekilişine başvurular 5 Ekim - 8 Kasım 2022 tarihleri arasında alınıyor.


Amerika Green Card Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanıyor? - 2023

Green Card başvuruları Kasım ayının ilk haftasında sona erer. Green Card çekiliş sonuçları ise Mayıs ayında açıklanır.

 

💡hangivize.com’un İpucu:

Amerika Green Card sürecine dair sonuçlar ve önemli güncellemelerden haberdar olmak için hangivize.com’un Instagram ve Twitter hesabını takibe almayı unutmayın.

 

Green Card ile Amerika’ya Gitmek

Green Card çekilişini kazandıysanız, kendiniz ve aile üyelerinizin kapsamlı kişisel bilgilerini vermeniz gereken DS-260 formunu kullanarak Yeşil Kart başvurusunda bulunmalısınız. Ardından, sizi bir mülakat sürecinin beklediğini de unutmayın.

Amerika'da yaşam

Amerika Green Card mülakatı o kadar zor değildir ve kontuardaki bir konsolosluk memuru tarafından İngilizce veya başvurduğunuz ülkenin dilinde yapılacaktır.


Bire bir mülakat genellikle beş dakikadan kısa sürer. Sunulan belgelerin konsolosluk memuru tarafından doğru ve başarılı bir şekilde incelenmesi daha önemlidir. Teorik olarak, randevu daha çok belgelerin doğrulanması ile ilgilidir.


Green Card'ınızı etkinleştirmek için, Amerika Birleşik Devletleri'ne ilk seyahatinizin sağlık raporunun düzenlenmesinden sonraki altı ay içinde gerçekleşmesi gerekir. Ancak, gerekli bir kalış süresi yoktur, bu nedenle Green Card'ınızı etkinleştirmek için temel olarak ABD'ye seyahat edebilir ve örneğin yalnızca bir hafta sonu kalabilirsiniz.


ABD'ye aktivasyon gezinizden 3 ila 6 ay sonra, Green Card'ınız formunuzda belirttiğiniz ABD adresine gönderilecektir.


 

✈️ hangivize.com ile Amerika’ya Yerleş!

Amerika yolculuğunda gittikçe zorlaşan süreçler, karşılaşılan bilinmezlikler, yasal prosedürler ve engelleri aşmak hangivize.com uzmanlığıyla çok kolay.

Amerika New York

Hemen ücretsiz bir online görüşme planlayarak:

✅ Amerika Green Card için uygunluğunu öğren,

✅ Seni Amerika’ya götürecek tüm alternatifleri keşfet,

✅ Aklındaki soruların uzman yanıtlarına ulaş,

✅ Başvuru sürecini baştan sona anlayarak ilerle.

 

Amerika Green Card sürecine ilişkin sorularının yanıtı da hangivize.com’da! Hemen aşağıdaki yorum alanını kullanarak sorunu gönder, uzmandan doğrulanmış yanıtlara ulaş.

bottom of page